Startech USB DAC - for 200 kr fantastisk pris/kvalitetsforhold

Go down

Startech USB DAC - for 200 kr fantastisk pris/kvalitetsforhold

Indlæg  Admin on Ons okt 17, 2012 7:58 am

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at streaming musik via pc vinder større og større udbredelse. Et minijack-signalkabel i pc'ens hovedtelefon-udgang giver dog en temmelig sløj kvalitet. Synderen er pc'ens indre, hvor der er meget elektronisk støj, der påvirker lydkvaliteten.

Løsningen er en ekstern DAC (digital-til-analog converter), der groft sagt omformer digitale signaler til almindelig analog lyd, der derefter kan sendes videre til en forstærker, for at ende i højttalerne som skønsang.

Jeg har prøvet en del DAC's, og de kan påvirke lyden temmeligt meget i positiv forstand - mere dynamik, smæk for skillingerne, bedre rum og generel klarhed - ja fordelene er mange. Priserne går fra latterlig lav, til latterlig høj - Du kan få DAC's fra under 100 kr. til over 100.000 kr. - så spændvidden er høj.

Her skal vi kigge på en latterlig billig DAC, som er fundet på ebay.co.uk (søg efter USB sound card og afgræns prisen til mellem 15-20£).Main Specification
Product Line StarTech.com
Type Sound card
Enclosure Type External Box
Interface Type Hi-Speed USB
Sound Output Mode 2.0
Connectivity 1 x audio - line-in/microphone - mini-phone stereo 3.5 mm, 1 x audio - line-out - mini-phone stereo 3.5 mm

System Requirements
Operation System Required Apple MacOS 9.x, Microsoft Windows 98 Second Edition
Software Required Drivers & Utilities

Dimensions
Depth 3.14 in.
Height 0.59 in.
Weight 0.11 lb.
Width 1.57 in.


Sidst rettet af Admin Ons okt 17, 2012 8:20 am, rettet 1 gang
avatar
Admin
Admin

Antal indlæg : 17
Join date : 14/10/12
Geografisk sted : Storkøbenhavn

Vis brugerens profil http://hifi-dk.forumotion.eu

Tilbage til toppen Go down

Anvendelse og lydkvalitet

Indlæg  Admin on Ons okt 17, 2012 8:19 am

Det er som sagt en lille usb-fætter, der måler 8 cm, vejer 50 gram og kan fåes til 14.99£ fra England (tilføj 4.50 £ i forsendelsesomkostninger). I den ene ende har vi et USB-stick, i den anden er der en mikrofonport samt en 3.5 mm hovedtelefonudgang - og det er den, som er interessant. Formfaktoren med den letbølgende overflade, gør den genkendelig i forhold til de tusindvis af andre tilsvarende usb-sticks.

Så vi har altså en lille, simpel dims - som endda ikke koster nævneværdigt. Kan man tillade sig at have forventninger til lyden? Næh. Blev jeg positivt overrasket? Ja, i høj grad.

Tilslutningen er ganske simpel, det er plug-and-play på Linux, såvel som Windows XP og nyere versioner. Du skal blot indsætte Startech'en i en ledig USB-port på pc'en, vælge den korrekte lydudgang i dit lyd-software, så er du kørende.

Som signalkabel (med 3,5 mm minijackstik i den ene ende, og normale RCA-stik i den anden ende) valgte jeg et

BJC MSA-1 Audio Cable fra www.bluejeanscable.co.uk til cirka 200 kr. Et fantastisk match.Lyden er meget naturlig og med stort rum, og herrestemmer har den nødvendige brystfylde. Hvor nogle dacs kan lyde lidt spinkle og spilledåse-agtige (også langt dyrere dacs), så er den her ganske naturlig og dynamisk. Latterligt billig. Vanvittigt god. Prøv den.

PS: Jeg har også prøveindkøbt flere af de væsentligt billigere usb sound cards i form af tilsvarende usb-sticks fra andre fabrikanter. Ingen af de billigere har den samme lydkvalitet. En tilsvarende prissat usb dac fra creative gav tilsvarende lydkvalitet - men blev uhyggeligt varm.

For at illustrere niveauet: i forhold til eksempelvis Cambridge DacMagic (en DAC i 2.000 kr.'s klassen), vil jeg klart foretrække Startech'en, hvis pc'ens USB-udgangen skal anvendes som lydudgang. Cambridgen lyder (i mit setup) væsentligt mere mekanisk og hård i klangen.
avatar
Admin
Admin

Antal indlæg : 17
Join date : 14/10/12
Geografisk sted : Storkøbenhavn

Vis brugerens profil http://hifi-dk.forumotion.eu

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum